Product

Cevizli Köme (kg)

Cevizli Köme

Gümüşhane cevizli köme, farklı yörelerde cevizli sucuk olarak da bilinmektedir. Sırrı, özel köme şırasına batırılmış olan seçme cevizlerden gelmektedir. Yapımında kullanılan içeriklerin doğallığı Gümüşhane yöresine aittir. Enerji değerinin yüksekliği, mineral ve vitamin deposu olmasından dolayı yiyebileceğiniz sağlıklı atıştırmalıkların başında gelmektedir. Günün her saati tüketilebilecek Gümüşhane cevizli köme, talebiniz doğrultusunda özel olarak üretilmektedir.

 

Cevizli Köme Nasıl Yapılır?

Yapım aşamaları son derece özenli olan cevizli kömenin ortaya çıkışı sabırlı olmayı beraberinde getirir. Gümüşhane dut pekmezi, bal, şeker ve su bir arada kaynatılarak şıra oluşturulur. Çırpıcı ile birlikte sütü ve unu eklenir. Bu adımda topaklanmaması gerekmektedir, bu nedenle yavaşlık önemlidir. Ortaya çıkan karışımın adına herle denilmektedir.

Her biri seçilmiş olan cevizler iplere dizilir, ardından köme herlesine batırılır, kuruması beklenir. Bu adım üç kere gerçekleştirilmektedir. Dördüncü ve sonuncu olan aşamada, cevizli kömenin herlesine tercihen Giresun fındığı da parça halde olmak üzere eklenir ve son kurutma işlemi gerçekleşir. Ardından sizlere ulaşmak için titizlikle paketlenme sırası gelir.

 

Tatbil Farkıyla Cevizli Köme

Tatbil olarak ürettiğimiz bütün yöresel lezzetler talep doğrultusunda gerçekleştiğinden sofralarınıza taze olarak gelmektedir. Kargo aşamasından önce özenle paketlenir ve Gümüşhane cevizli köme ürünümüz doğallığından ötürü uzun ömürlüdür.

 

Fiyat : 35,00