
Cevizli Köme (500 gr)
Cevizli Köme Gümüşhane cevizli köme, farklı yörelerde cevizli
sucuk olarak da bilinmektedir. Sırrı, özel köme şırasına batırılmış olan
seçme cevizlerden gelmektedir. Yapımında kullanılan içeriklerin doğallığı
Gümüşhane yöresine aittir. Enerji değerinin yüksekliği, mineral ve vitamin
deposu olmasından dolayı yiyebileceğiniz sağlıklı atıştırmalıkların başında gelmektedir.
Günün her saati tüketilebilecek Gümüşhane cevizli köme, talebiniz doğrultusunda
özel olarak üretilmektedir. Cevizli Köme Nasıl Yapılır? Yapım aşamaları son derece özenli olan cevizli kömenin ortaya
çıkışı sabırlı olmayı beraberinde getirir. Gümüşhane dut pekmezi, bal,
şeker ve su bir arada kaynatılarak şıra oluşturulur. Çırpıcı ile birlikte sütü
ve unu eklenir. Bu adımda topaklanmaması gerekmektedir, bu nedenle yavaşlık
önemlidir. Ortaya çıkan karışımın adına herle denilmektedir. Her biri seçilmiş olan cevizler iplere dizilir, ardından köme
herlesine batırılır, kuruması beklenir. Bu adım üç kere gerçekleştirilmektedir.
Dördüncü ve sonuncu olan aşamada, cevizli kömenin herlesine tercihen Giresun
fındığı da parça halde olmak üzere eklenir ve son kurutma işlemi
gerçekleşir. Ardından sizlere ulaşmak için titizlikle paketlenme sırası gelir. Tatbil Farkıyla Cevizli Köme Tatbil olarak ürettiğimiz bütün
yöresel lezzetler talep doğrultusunda gerçekleştiğinden sofralarınıza taze
olarak gelmektedir. Kargo aşamasından önce özenle paketlenir ve Gümüşhane
cevizli köme ürünümüz doğallığından ötürü uzun ömürlüdür.