
Kadayıflı Sarma (500 gr)
Kadayıflı Pestil Sarma Gümüşhane yöresine ait olan ve sizlere yeni ve özgün bir deneyim
sunacak olan kadayıflı pestil sarma, özenle hazırlanan ve hafifliğiyle
sağlığınızın dostu olan bir çeşittir. İçerisindeki bol fındık nedeniyle güçlü
bir enerji kaynağıdır. Dışındaki kadayıf kaplamasıyla çıtır bir lezzet
sunmaktadır. Kadayıflı Pestil Sarma Nasıl Yapılmaktadır? Bu özel lezzetin yapımında ilk olarak pestilin hazırlanması
gerekmektedir. Kaynayan suyun içine eklenen Gümüşhane dut pekmezi,
buğday unu, süt ve şeker topaklanmasına mahal verilmeden, yavaş yavaş
karıştırılmalıdır. Bu özel karışımın adı herle olarak bilinmektedir. Herlenin
serim ve kurutulma aşamasından sonra pestil oluşmaktadır. Kadayıflı pestil
sarma için de ince formlu olması gerekmektedir. Üzerine bal sürülerek, Giresun
fındığı eklenmektedir. Rulo haline getirildikten sonra kadayıf parçalarına
bulanarak tüketime hazır hale gelir. Tatbil Farkıyla Pestil Sarma Gümüşhane yöresine ait en özel lezzetlerden bir tanesi olan kadayıflı
pestil sarma, sizler için özel olarak üretilmekte ve yapım aşamasında son
derece titiz ve özverili bir çalışmak sürdürülmektedir. Özenle paketlenmesinin
ardından kargoya verilecek, yolculuğu boyunca bütün dış etkenlerden korunarak
sofranıza ulaşacaktır.