
Kelebek Köme (kg)
Gümüşhane
yöresinin en nadide lezzetlerinden bir tanesi olan kelebek köme
içerisinde bulunan seçilmiş cevizlerin katmış olduğu aroma ile sizler için
benzersiz bir lezzettir. Mineral ve vitamin deposu olması, enerji değerinin
yüksek olması nedeniyle günün istediğiniz saatinde tüketebileceğiniz sağlıklı
bir atıştırmalıktır. Kelebek köme,
adını her birisi özenle seçilmiş olan yarım cevizlerden almaktadır. Gümüşhane dut pekmezi,
bal, şeker ve su bir arada kaynatılarak şıra oluşturulur. Çırpıcı ile birlikte
sütü ve unu eklenir. Topaklanmaması için yavaşça karıştırılır ve bu
karışım herle olarak bilinmektedir. Bunun ardından cevizler iplere dizilir,
ardından köme herlesine batırılır, kuruması beklenir. Bu adım üç kere
gerçekleştirilmektedir. Dördüncü ve sonuncu olan aşamada, kömenin herlesine
tercihen Giresun
fındığı parça halde olmak üzere eklenir ve son kurutma işlemi
gerçekleşir. Ardından soğutularak tüketime hazır hale getirilir. Kelebek
kömenin yapım aşaması sabırlı olmayı ve özveriyle çalışmayı gerektiren bir
süreçtir. Yalnızca kömenin hazırlığı üç gün sürmektedir. Yılların verdiği
birikim ve yöresel lezzetlere olan aşinalığımız ile Tatbil, talebiniz
doğrultusunda siparişinizi hazırlayacak ve sofralarınıza sunacaktır. Kelebek
Köme
Kelebek Köme Nasıl Yapılır?
Tatbil Farkıyla Kelebek Köme