Product

Kelebek Köme (kg)

Kelebek Köme

Gümüşhane yöresinin en nadide lezzetlerinden bir tanesi olan kelebek köme içerisinde bulunan seçilmiş cevizlerin katmış olduğu aroma ile sizler için benzersiz bir lezzettir. Mineral ve vitamin deposu olması, enerji değerinin yüksek olması nedeniyle günün istediğiniz saatinde tüketebileceğiniz sağlıklı bir atıştırmalıktır.

 

Kelebek Köme Nasıl Yapılır?

Kelebek köme, adını her birisi özenle seçilmiş olan yarım cevizlerden almaktadır. Gümüşhane dut pekmezi, bal, şeker ve su bir arada kaynatılarak şıra oluşturulur. Çırpıcı ile birlikte sütü ve unu eklenir. Topaklanmaması için yavaşça karıştırılır ve bu karışım herle olarak bilinmektedir. Bunun ardından cevizler iplere dizilir, ardından köme herlesine batırılır, kuruması beklenir. Bu adım üç kere gerçekleştirilmektedir. Dördüncü ve sonuncu olan aşamada, kömenin herlesine tercihen Giresun fındığı parça halde olmak üzere eklenir ve son kurutma işlemi gerçekleşir. Ardından soğutularak tüketime hazır hale getirilir.

 

Tatbil Farkıyla Kelebek Köme

Kelebek kömenin yapım aşaması sabırlı olmayı ve özveriyle çalışmayı gerektiren bir süreçtir. Yalnızca kömenin hazırlığı üç gün sürmektedir. Yılların verdiği birikim ve yöresel lezzetlere olan aşinalığımız ile Tatbil, talebiniz doğrultusunda siparişinizi hazırlayacak ve sofralarınıza sunacaktır.

 

Fiyat : 55,00