
Pikola Köme (500 gr)
Pikolalı Köme Hafifliği ve bünyeyi ağırlaştırmayan sağlıklı içeriğiyle Gümüşhane
pikolalı köme, en sevdiğininiz atıştırmalıklardan birisi olacaktır.
Fındığın ve cevizin bir araya gelip, dut pekmezi aromasıyla birleştiği bu
lezzet şöleni ağzınıza layıktır. Doğal içeriği nedeniyle bol vitamin içeren
pikolalı köme ayrıca çok iyi bir enerji deposudur. Pikolalı Köme Nasıl Yapılmaktadır? Gümüşhane'ye özgü tatlardan bir tanesi olan pikolalı kömenin
yapımı, herlesini oluşturmakla başlamaktadır. Gümüşhane dut pekmezi,
bal, şeker ve su bir arada kaynatılarak şıra oluşturulur. Çırpıcı ile birlikte
sütü ve unu eklenir. Bu adımda topaklanmaması gerekmektedir, bu nedenle
yavaşlık önemlidir. Ortaya çıkan karışımın adına herle
denilmektedir. Herle dinlendirildikten sonra ikiye bölünmüş cevizler ipe
dizilmektedir. Özel herle karışımına batırıldıktan sonra 48 saatlik bir bekleme
süresi vardır. 4 batırma işleminin ardından, sonuncu aşamasına Giresun
fındığı da parça halde eklenmektedir. 24 saat daha fırında
kurutularak pikolalı köme yapımı tamamlanmaktadır. Tatbil Farkıyla Pikolalı Köme Sizler için özel olarak seçilen malzemelerle bir araya getirilmiş pikolalı
köme, ağzınızda bırakacağı tat ile Tatbil farkını bizzat yaşatacaktır.
Talepleriniz doğrultusunda aldığımız siparişler sizlere ulaşmadan önce
dikkatlice paketlenerek yola çıkmaktadır.