
Sade Dut Pestil (500 gr)
Sade Dut Pestili Sade Dut Pestili, Gümüşhane yöresine ait bir
lezzettir. Tamamı doğal ürünler kullanılarak elde edilmektedir ve dut
pekmezi aromasıyla tatlı ihtiyacını karşılama ve bünyeyi güçlendirme gibi
faydalarıyla bilinmektedir. İnce tabaka formundadır ve geçirdiği her aşama
özenle kontrol edilmiştir. Sade Dut Pestili Nasıl Yapılmaktadır? Sade dut pestili yapımına ilk olarak
kaynamakta olan suya buğday unu eklenerek başlanır. Karışıma bal, süt, toz
şeker ve en önemlisi olan Gümüşhane dut pekmezi ilave edilir. Kıvamı
doğru olana dek kaynatılmaya devam edilir. Ardından, iyi bir üreticinin
kullanacağı yüksek kalite kumaşlara serilerek ince bir tabaka elde edilir.
İdeal ısısında yaklaşık 24 saat boyunca kurutma işlemi uygulanır. Pestil
kumaştan sıyrılır ve kesim aşamasına geçilir. Tatbil Farkıyla Sade Dut Pestili Tatbil, Gümüşhane yöresel lezzetlerine sahip
çıkan ve doğallıktan yana olan bir üreticidir. Pestil üretimimiz tesislerimizde
oldukça emek verilerek ve kalite standartlarına uygun olarak gerçekleşmektedir.
Pestil sadece kendi başına çok faydalı ve mineral deposu olan bir yiyecektir.
En lezzetli dutlar dalından toplanarak işleme alınır, içeriğinde değişiklik
olmadan sofralarınıza kadar ulaşır.