
Sarma (kg)
Pestil Sarması İçeriğindeki Gümüşhane yöresine ait malzemeleriyle doğal lezzetini
ikiye katlayan Pestil Sarması yapısı itibariyle incedir. Özel olarak
hazırlanmış bu ince pestilin üzerine Gümüşhane fındığından yapılan ezme ile bal
sürülmüştür. Her biri bambaşka lezzetlere sahip olan bu üçlü, rulo haline
getirilmiştir ve sizlere ulaşmak için titizlikle ve sipariş üzerine
üretilmektedir. Tatbil farkı ile tadına doyamayacağınız pestil sarması,
günümüzde zararlı içerikleriyle bilinen paketli gıdalardan uzak, besleyici ve
enerji verici özelliğiyle de tercih sebebi olacaktır. Yapımında kullanılan fındık, pestil sarmasının sağlıklı ve
kusursuz aromasına ortak olurken aynı zamanda bünyeye iyi gelen birçok özelliği
de barındırmaktadır. Kalp rahatsızlıklarına, kansızlığa ve damar hastalıklarına
önlem olarak da tüketilen fındık, pestil ile buluştuğunda tatlı krizlerinizi
yatıştıracaktır. Dilediğiniz öğünde, dilediğiniz saatte yiyebileceğiniz Gümüşhane
sarması her derde devadır. Evde ziyaretçileriniz olduğunda, afacan
çocuklarınızın acıktığı anlarda veya canınız ne zaman isterse tüketebileceğiniz
pestil sarması şifa niyetine de geçmektedir. Pestil Sarması Nasıl Yapılmaktadır? Gümüşhane sarması dut pekmezi, su, bal ve
şeker ile birlikte kazanlarda kaynatılarak şıra haline getirilir. Eklenecek
olan un ve süt çırpıcıdan geçerken topaklanmaması adına dikkatlice
eklenmelidir. Elde edilen karışımın adına herle denmektedir. Herle
dinlendirilir ve ardından serim işlemine geçilir. Kurutulan pestillerin
üzerine, serildikleri bezden çıkarıldıktan sonra fındık ezmesi ve bal karışımı
sürülmektedir. Ardından rulo haline getirilmektedir. Tatbil Farkıyla Pestil Sarması Tüketicilerin özellikle aradığı bir çeşit olan Gümüşhane
sarması, tesislerimizde titizlik ve hijyen kurallarına uygun olarak
üretilmektedir. Yöresel lezzetleri, yörenin insanları özenle çalışarak elde
ederler. Tatbil Gümüşhane sarmasının farkı da tadından anlaşılacaktır.