
Şeker Katkısız Fındıklı Pestil (500 gr)
Şekersiz Fındık Pestili Gümüşhane yöresel lezzetlerinden bir tanesi olan ve diyabetik
niteliğe uygunluğundan dolayı büyük talep gören şekersiz fındık pestili,
sağlıklı olmasının yanında oldukça besleyici ve doyurucu bir seçenektir. Günün
her anında tüketilebileceği gibi üzeri kapalı muhafaza edildiği taktirde uzun
ömürlüdür. Mineralli olması ve kansızlığa iyi gelmesi başlı başına tüketme
sebebidir. Gümüşhane fındığı ve dutu ile aromatiktir. Şekersiz Fındık Pestili Nasıl Yapılmaktadır? Her pestil çeşidinde olduğu gibi, şekersiz fındık pestili yapımı
da aynı şekilde deneyim gerektiren bir süreçtir. İçeriği itibariyle Gümüşhane
dut pekmezi, buğday unu ve süt kullanılarak yapılmaktadır. Öncelikle
kaynayan suya eklenen buğday unu karıştırılıp, ardından diğer malzemeleriyle
birlikte kıvama gelene kadar bekletilmektedir. Gümüşhane fındığı eklenerek
serilme işlemine geçilir. Özel ısı ayarındaki fırınlarda bir gün boyunca
kurutulmaktadır. Fırından çıkan pestiller soğutulduktan sonra kesilerek
tüketime hazır hale gelmektedir. Şekersiz Fındıklı Pestilin Farkı Nedir? Tatbil, şekerli ve şekersiz olmak üzere her
damak tadına uygun pestiller üretmektedir. Yüksek enerji vermesi nedeniyle
fındıklı pestile alternatif olarak üretilen şekersiz fındıklı pestil
daha az kalori içermektedir. Lezzet olarak bu iki ürün de birbirinden güzeldir
ve tercihiniz hangisinden yana olursa olsun, aynı kalite standartlarında
üretilmektedir.