
Tatbil Tatlısı (500 gr)
Tatbil Ballısı Firmamızın en özel ürünlerinden olan tatbil ballısı, rulosunun
içindeki fındık ezmesinin eşsiz aromasıyla buluşan bal ile birlikte damağınızda
bambaşka bir tat bırakacaktır. Giresun fındığı ile gelen enerji
vericiliği ve özveriyle hazırlanmış pestilinde yer alan dut pekmezi sayesinde
vücuda direnç vermesi, Gümüşhane ballısını benzersiz kılan özelliklerden
yalnızca bir tanesidir. Gümüşhane yöresine ait her pestil çeşidi oldukça
lezzetlidir ancak Tatbil ballısı sizin yeni favori atıştırmalığınız
olacaktır. Tatbil Ballısı Nasıl Hazırlanır? Spesiyal ürünümüz olan Gümüşhane ballısının yapımı pestil ile
başlar. Kaynayan suyun içerisine öncelikle buğday unu eklenir ve karıştırılır.
Ardından bu karışıma bal, süt, toz şeker ve en önemlisi olan Gümüşhane dut
pekmezi ilave edilir. Topaklanmaması adına yavaşça karıştırılır.
Kumaşlara serilmek üzere kıvama gelmesi beklenen bu karışımın adı ise herledir.
Herle, Tatbil ballısı için uygun kalınlıkta serilerek fırınlanır. Pestil haline
bir gün fırında kurutulduktan sonra gelir. Fırından çıkarılır ve soğumasının
ardından kesme işlemi uygulanır. İçine fındık ezmesi sürülerek kıvrılarak rulo
haline getirilir. Adını da almış olduğu gibi bala batırılır ve özel olarak
seçilmiş parça Giresun fındığı üzerine eklenir.